Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sem zamudil mašo?

Ivan Platovnjak
Za vas piše:
Ivan Platovnjak
Objava: 15. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Sem zamudil mašo?

Kako se lahko pripravim na srečanje z živim Bogom, da ne bo šlo mimo mene Kdaj se maša pravzaprav začne? Ali se začne šele tedaj, ko zazvoni zvonček pri zakristiji in duhovnik z ministranti pristopi k oltarju?

Mnogi menijo, da se maša začne tedaj. Če rečejo, da so zamudili mašo, mislijo prav na ta začetek. Toda, ali se ne začne maša že veliko prej? Ali ni potrebna daljša priprava nanjo? Ali ne gre maša velikokrat mimo nas prav zato, ker se nanjo nismo dobro pripravili, ker se ni začela že takrat, ko smo bili še doma, sredi vsakdanjega življenja? ... In - če se maša začenja že doma, na kaj moram biti ob tem še posebej pozoren? Premislimo.

Zvonjenje. Zvon, ki se pred mašo oglasi iz cerkvenega zvonika, vabi vse vernike, naj se pripravijo na srečanje z Gospodom. Glas zvona me torej želi iztrgati iz vsakdanjih opravil in spodbuditi, da zahrepenim po srečanju z Gospodom, da mu izročim vse svoje slabosti, da mu zaupam svoje skrbi ter v sebi prebudim željo po srečanju z brati in sestrami v Kristusu.

Evharistični post. Zdržek od jedi eno uro pred prejemom sv. obhajila ni samo cerkveni predpis, ampak...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh