Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čaka me 24 ur na dan

Za vas piše:
Veronika B.
Objava: 20. 08. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Čaka me 24 ur na dan

Z vero v »Gospoda našega« je povezana prva božja zapoved: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem, vso dušo in vsem mišljenjem.« Zame bolj kot zapoved pomeni obljubo, tako kot vseh deset božjih zapovedi pomeni obljubo in ne morebitno prepoved Boga, ki bi me v življenju hotel za kaj prikrajšat
Vem, da Gospod moje življenje jemlje zares

Z vero v »Gospoda našega« je povezana prva božja zapoved: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem, vso dušo in vsem mišljenjem.« Zame bolj kot zapoved pomeni obljubo, tako kot vseh deset božjih zapovedi pomeni obljubo in ne morebitno prepoved Boga, ki bi me v življenju hotel za kaj prikrajšati.

To obljubo Bog daje v vsej zgodovini narodov in v osebni zgodovini posameznika. V srcu zavzema prvo mesto. Če pa je to mesto prazno, ga zasede skušnjava, kot smo premišljevali na duhovnih vajah.

Zase ne vem, kako bi se v življenju sploh odločala, razlikovala, delala, če mi Gospod ne bi stal ob strani. V uri najhujše preizkušnje me ni zapustil, ampak je bil z menoj. Verjamem obljubam, ki sem jih prejela od njega.

Kar ga prosim, mi podari na način, ki je lasten njemu in prikrit mojim omejenim očem, vendar dar prepoznam po njegovem bistvu in vem, da uresničuje mojo prošnjo.

Letos smo na duhovnih vajah...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh