Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo sem?

Rudi Koncilija
Za vas piše:
Rudi Koncilija
Objava: 20. 08. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Kdo sem?

»Kaj pa vi pravite, kdo sem?« (Mt 16,15)Avstrijski režiser Ulrich Seidl je svojemu najnovejšemu filmu dal naslov »Jezus, Ti veš«. Šest nastopajočih izvrstno pokaže, kdo je Kristus danes za človeka, ki se obrača k Njemu iz globine svoje duše
»Kaj pa vi pravite, kdo sem?« (Mt 16,15)

Avstrijski režiser Ulrich Seidl je svojemu najnovejšemu filmu dal naslov »Jezus, Ti veš«. Šest nastopajočih izvrstno pokaže, kdo je Kristus danes za človeka, ki se obrača k Njemu iz globine svoje duše.

Utrujeni in obteženi človek stopa v cerkev, poklekne pred križem in tabernakljem in s preprostimi, iskrenimi besedami preloži svoje breme na Gospoda. Moli iz srca in nefiltrirano, brez samocenzure. Zaupa v Jezusovo obljubo: »Če ostanete v meni in moje besede ostanejo v vas, prosite, kar koli hočete, in se vam bo zgodilo« (Jn 15,7).

Mladostnik, ki gori za Boga, kljubuje malovernim staršem, ki zaničujejo njegovo obiskovanje cerkve. On pa išče osebni stik s Kristusom. Ima ga za Prijatelja. Pomaga mu najti njegov resnični jaz.

Teolog Karl Heinz Menke v knjigi Ali Bog kaj naredi, če ga prosim? (v nemščini Topos 2000) piše: »Bog, učlovečen v Kristusu, la...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh