Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus na velikem platnu

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 03. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Jezus na velikem platnu

Na forumu krščanskih filmskih ustvarjalcev, ki bo septembra v duhovnem središču sv. Jožefa v Ljubljani, bo o filmskem ustvarjanju med drugimi predaval tudi jezuit p. Ivan Herceg, ki na papeški univerzi Lateran v Rimu študira teologijo komunikacij. Z njim smo se pogovarjali o uporabi filma v pastorali in o knjigi prof. Vigano`ja Jezus in filmska kamera, ki bo kmalu izšla tudi v slovenščini
Pred forumom krščanskih filmskih ustvarjalcev v Ljubljani

Na forumu krščanskih filmskih ustvarjalcev, ki bo septembra v duhovnem središču sv. Jožefa v Ljubljani, bo o filmskem ustvarjanju med drugimi predaval tudi jezuit p. Ivan Herceg, ki na papeški univerzi Lateran v Rimu študira teologijo komunikacij. Z njim smo se pogovarjali o uporabi filma v pastorali in o knjigi prof. Vigano`ja Jezus in filmska kamera, ki bo kmalu izšla tudi v slovenščini.

Od kod tvoje navdušenje za film?
Tega najbrž ne bi smel povedati, ker mogoče ne bo vzgojno, dijaki me ne smejo imeti za zgled (smeh). V srednji šoli sem bolj kot učni snovi sledil filmom, po enkrat ali dvakrat na teden (včasih celo trikrat) sem bil v kinoteki, kjer so vrteli filmsko klasiko. Poznal sem vse filme režiserjev, ki so jih v kinoteki takrat vrteli.

Nisi pa filmov samo gledal, tudi snemal si jih in pobiral nagrade ...
V dijaškem domu smo imeli kino krožek i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh