Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne morem vsega prebrati

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 20. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Ne morem vsega prebrati

Čas beži in beži in včasih se nam zdi, da nam kar polzi iz rok. Zanimivo, starejši ko postajamo, bolj imamo občutek, da nam časa zmanjkuje.

I
Čas beži in beži in včasih se nam zdi, da nam kar polzi iz rok. Zanimivo, starejši ko postajamo, bolj imamo občutek, da nam časa zmanjkuje. No, ni ravno vedno tako, velikokrat pa je. Morda je to povezano z zavestjo, ki tli nekje globoko v nas, da se nam čas v tej obliki bivanja izteka, če to hočemo ali ne.

Pogovarjala sem se z znanko, nekaj let starejšo od mene. Včasih se opozoriva, kaj je kje vredno prebrati. To sploh ni slabo, ker človek lahko tudi kaj pomembnega spregleda. Ali pa pokomentirava, kar sva prebrali. Tudi to ni slabo, saj se potem malo krešejo mnenja in ob tem zasije tudi prebrano v še jasnejši luči.

Ob zadnjem takšnem pogovoru pa je znanka potožila: »Preprosto ne morem prebrati vsega, kar bi želela. Kup postaja vedno višji, jaz pa zmorem samo toliko in ne več. To me včasih kar malo žalosti.« V šali sem ji rekla: »Pa pusti nekaj, da boš prebirala v večnosti.« V trenutku, ko sem ji to rekla, ji ni bilo preveč do šale. Bolj je bila žalostna, da n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh