Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od ateizma h krščanstvu

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 22. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Od ateizma h krščanstvu

Pogovor z Neli in Jovanom Lukovac iz Šentpavla pri Ljubljani, ki sta vero sprejela, ko sta bila stara okoli trideset let.

Neli in Jovan Lukovac iz Šentpavla pri Ljubljani sta vero sprejela, ko sta bila stara okoli trideset let. Pravita, da bi bilo njuno življenje veliko bornejše, če ne bi poznala vere, saj jima ta pomeni odnos z Bogom, ki je ljubezen in je vedno navzoč, oporo za skupno življenje, zaupanje, ki premaguje strah, smisel, pa tudi odgovornost.

Iskanje Resnice. Jovan, po poklicu magister ekonomije, pove, da izhaja iz ateistične družine, v kateri so mu Cerkev predstavili kot nekaj negativnega. Prvič je prišel v stik z vero, ko je po televiziji gledal Polnočni klub, v katerem je sodeloval duhovnik Mirko Žerjav. Pritegnilo ga je to, kar je slišal, bilo je nekaj novega. Takrat je za svoja leta že »vse dosegel«: dobro izobrazbo, službo ... Doživljal je praznino in osamljenost, zato je iskal nekaj več. Prijateljica, ki je vedela za njegovo iskanje, mu je predlagala, naj gre v Zagreb na srečanje s portugalskimi binkoštnimi mis...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh