Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na svidenje na Rakovniku!‚

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 15. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Na svidenje na Rakovniku!‚

23. oktobra bo vesolja Cerkev zadihala v utripu misijonske nedelje. Kakšni bodo njeni poudarki v Cerkvi na Slovenskem? Odgovor na to vprašanje iščemo v pogovoru z narodnim ravnateljem za misijone, lazaristom dr. DRAGOM K. OCVIRKOM.
Komu je pravzaprav namenjena misijonska nedelja: misijonarjem, tistim, ki jih stalno podpirajo, morda onim, ki o misijonih ne vedo ničesar …?
Misijonska nedelja je namenjena vsem. Rekel bi celo: namenjena je kristjanom in nekristjanom. Kristjanom zato, ker Jezus vse svoje učenke in učence pošilja k drugim; želi si, da bi pletli nove zaveze, vzpostavljali nove skupnosti, sklepali nova prijateljstva. Bistveno za našo vero je, da se ne zapiraš vase, temveč da greš k drugim. Zato pa hkrati pravim, da je misijonska nedelja namenjena tudi tistim, ki še niso Jezusovi učenci in učenke, kajti k njim kristjani gremo, da se ne bi ne mi ne oni zapirali v neko »trdnjavo« in se potem »napadali«, kakor se to kdaj, žal, dogaja v vsakdanjem življenju, ko vsak iz svoje skupnosti celo sovražno gleda na one »zunaj«. Misijonska nedelja naj bi nas pripeljala do spoznanja, da smo vsi božji otroci, zato ni nobenega razloga za zapiranje, vsi razlogi pa so za preseganje ozkosrčne pripadnosti in za iz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh