Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. o svojem predniku

Objava: 22. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Benedikt XVI. o svojem predniku

Papež Benedikt XVI. je v nedeljo, 16. oktobra, v pogovoru za poljsko televizijo spregovoril o svojem predniku na papeškem sedežu Janezu Pavlu II.

Papež Benedikt XVI. je v nedeljo, 16. oktobra, v pogovoru za poljsko televizijo spregovoril o svojem predniku na papeškem sedežu Janezu Pavlu II. To nedeljo smo se namreč spominjali obletnice njegove izvolitve za papeža 16. oktobra 1978. Benedikt XVI. je povedal, da je ena izmed njegovih prednostnih nalog udejaniti štirinajst okrožnic in druge dokumente Janeza Pavla II., kajti gre za »zelo veliko bogastvo« in »pristno razlago drugega vatikanskega vesoljnega cerkvenega zbora«. »Vemo, da je bil papež mož koncila, da je živel njegovega duha in črko,« je poudaril Benedikt XVI.

Dalje je Janeza Pavla II. pohvalil kot »glasnika vsega krščanstva«, ki so ga priznavala vsa verstva. Med njimi je širil »ozračje dialoga«, poudarjal, da sta »nasilje in vera nezdružljiva in da moramo skupaj iskati pot miru«. Poleg tega je tudi odločilno prispeval k »novemu občutju za moralne vrednote, pomen religije v svetu«, k »zatonu tako imenovanega realnega socializma«. Mlade je znal navdušiti za Kri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh