Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od kampanje do kampanje

Ivo Jevnikar
Za vas piše:
Ivo Jevnikar
Objava: 22. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2010 / 10:12

Od kampanje do kampanje

Italija je sredi volilnega boja, čeprav bodo volitve šele aprila prihodnjega leta, ko bodo obnovili obe veji parlamenta, a tudi številne krajevne uprave.
Italija je sredi volilnega boja, čeprav bodo volitve šele aprila prihodnjega leta, ko bodo obnovili obe veji parlamenta, a tudi številne krajevne uprave. V Furlaniji-Julijski krajini bo treba obnoviti pokrajinske svete v Trstu, Gorici in Vidmu ter občinske svete 36 občin, med katerimi so tudi Trst, Milje, Tržič in Ronke.

Za to, da je neuradna volilna kampanja stekla še bolj zgodaj kot običajno, so poskrbeli z domislico »primarnih volitev«. V nedeljo, 16. oktobra, je levosredinska in leva opozicija po vsej Italiji izvedla svoje volitve za določitev kandidata za ministrskega predsednika, ki bo vodil koalicijo v volilnem boju in potem – v primeru zmage – na čelu nove vlade. Neuradna volišča so bila odprta vsem volilnim upravičencem, ne glede na politično pripadnost. Kandidatov je bilo šest. Po pričakovanju je bil za voditelja leve sredine potrjen nekdanji ministrski predsednik in nato predsednik evropske komisije Romano Prodi. Presenetljiv pa je bil od...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh