Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred izvirom milosti

Za vas piše:
M P
Objava: 22. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Pred izvirom milosti

Preden so škofje, zbrani v Rimu na sinodi o evharistiji, viru in vrhu življenja in poslanstva Cerkve, sprejeli ključne odločitve, so ponedeljek, 17. oktobra, posvetili pretežno molitvi, in sicer evharističnemu češčenju.
Preden so škofje, zbrani v Rimu na sinodi o evharistiji, viru in vrhu življenja in poslanstva Cerkve, sprejeli ključne odločitve, so ponedeljek, 17. oktobra, posvetili pretežno molitvi, in sicer evharističnemu češčenju. Predlog, da se zberejo okrog Jezusa, navzočega v evharistiji, je z veseljem sprejel papež Benedikt XVI., ki je tudi sodeloval pri molitvi.

Evharistična adoracija je v zadnjem času po svetu čedalje bolj priljubljena oblika molitve. O tem so pričevali škofje, ki so sodelovali na sinodi. Vietnamski škof Pierre Tran Đinh Tu je denimo povedal, da je v številnih župnijah po njegovi državi adoracija več ur dnevno. Predsednik mehiške škofovske konference Martin Rabago je dejal, da se kar štire milijone molivcev pri njih udeležuje nočnih adoracij. S tem zaustavljajo tok sekularizacije verskih običajev. Kardinal Ivan Dias iz Bombaja v Indiji je povedal, da je evharistično češčenje za mnoge hindujce in protestante v njihovi državi način, s kat...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh