Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 38

Za vas piše:
s. Nikolina
Objava: 29. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Jedilnik 38

Zdrobov grah v juhi, mlinci, nadevani piščanec, solata s prelivom, čokoladni kipnik
Zdrobov grah v juhi

Sestavine: 5 dag margarine 2 drobni jajci 14 dag pšeničnega zdroba 1 žlica drobnjaka

Priprava: Zmehčano (ne stopljeno) margarino mešamo z električnim mešalnikom in posamezno pridamo jajci. V dobro zmešano jajčno zmes zamešamo zdrob z narezanim drobnjakom. Testo naj počiva 15 minut, nato ga pretlačimo skozi pasirko z največjimi luknjami ali skozi cedilo v vrelo juho. Grah naj vre pokrit in počasi 6 minut.
Skuhamo lahko kostno juho ali jo pripravimo iz kocke.


Mlinci

Sestavine: 35 dag moke 2 jajci malo mleka ali vode
Zabela: 3 žlice ocvirkov ali pečenkin sok zaseka maslo, smetana

Priprava: Iz moke, jajc in tekočine napravimo rezančno testo. Dobro ga pregnetemo in pokrijemo s skledo. Čez pol ure ga razvaljamo v podolgovate krpe (stroj za rezance) in jih rumeno zapečemo na ne prevroči štedilnikovi plošči (po starem so pekli mlince v krušni peči po peki kruha)...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh