Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

K maši za moža

Božo Rustja
Za vas piše:
Božo Rustja
Objava: 29. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

K maši za moža

Če se odpravim na nogometno tekmo, na kateri pričakujejo veliko ljudi, bom ravnal pametno in preudarno, če bom že prej kupil vstopnico.

Če se odpravim na nogometno tekmo, na kateri pričakujejo veliko ljudi, bom ravnal pametno in preudarno, če bom že prej kupil vstopnico. Lahko pa tudi ravnam nespametno in čakam do zadnjega trenutka ter ugotovim, da so vstopnice že razprodane. Tako ne bom vstopil na tribune. Vrata na stadion so zame zaprta. Moder ali preudaren človek razmišlja, kaj bo v prihodnosti. Ne gleda samo na ugodje v sedanjem trenutku, ampak gleda na prihodnost, gleda na cilj in na to, kako ga bo dosegel. Moder je tisti človek, ki misli tudi na to, kako se bo končalo njegovo življenje. Nespametne device v današnjem evangeliju so podoba tistih, ki se ne ozirajo na večnost, ampak se ustavijo pri minljivih stvareh.

Prilika sporoča današnjim kristjanom še nekaj pomembnega. Lahko zmotno mislimo: ko smo prižgali luč vere, bo šlo v življenju vse samoumevno naprej. Pa ni tako! Kristus nam jasno govori, da svetilke lahko ugasnejo. Zato sv. Pavel opominja nove vernike: »Hitro se obračate k drugemu evangelij...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh