Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekaj vprašanj in nekaj odgovorov

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 29. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Nekaj vprašanj in nekaj odgovorov

Tudi vzvišenost krščanske etike ne more biti odločilna, saj ni mogoče izključiti možnosti, da bi se do nje povzpel naravni človeški etični genij.

Nekaj vprašanj in nekaj odgovorov »Spoštovani, v italijanskem dnevniku Il Corriere della Sera, ki ga včasih navajate in ki ga tudi jaz kdaj kupim v Ljubljani, sem naletel na zanimivo polemiko v zvezi s simpozijem v Nurciji, ki se ga je, če ne osebno, pa s svojim pismom udeležil tudi papež Benedikt XVI. V članku, ki se je tega dogodka dotaknil, se je znanemu filozofu Severinu zapisalo, da je krščanstvo mit (kakor je po njegovem mit demokracija …). Prav dobro mu je odgovoril Marcello Pera, če se ne motim, predsednik italijanskega senata.

Krščanstvo je za vas od Boga razodeta resnica. Zame je zgolj zgodovinska in kulturna resnica. Pa me vseeno zanima, na čem utemeljujete svoje prepričanje, da krščanstvo ni mit. Morda na dejstvu, da je katoliška Cerkev edina ustanova, ki je preživela dvajset stoletij? Ali na veliki kulturno-civilizacijski vlogi krščanstva v zgodovini? Ali morda na vzvišenosti krščanske etike? Ali na obstoju čudežev? Hvala za odgovor. V. P.«

Odgovorim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh