Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pozlatite pota

Jože Zadravec
Za vas piše:
Jože Zadravec
Objava: 29. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Pozlatite pota

Najbolj osebna, poklicna, življenjska pričevanja – kot oskrbniki božjih reči, posvečeni delivci zakramentov, predvsem evharistije – so duhovniki, ki delujejo v prekmurskih župnijah, strnili v knjižico z naslovom Zlate poti.
Najbolj osebna, poklicna, življenjska pričevanja – kot oskrbniki božjih reči, posvečeni delivci zakramentov, predvsem evharistije – so duhovniki, ki delujejo v prekmurskih župnijah, strnili v knjižico z naslovom Zlate poti. Triintrideset prispevkov – število Kristusovih let – govori o njihovi (sprejeti, doživeti, ponižni in ponosni, veseli in odprti, iskreni, srečni in predani, hvaležni in neprecenljivi) duhovniški poklicanosti. Svežnju strnjenih izpovedi – kot prilogi k petdeseti številki pokrajinske pastoralne revije Poti k Bogu – je napisal uvodno besedo rojak iz Bogojine, mariborski pomožni škof dr. Jožef Smej.

»V duhu padem na obraz pred teboj, Bog naših očetov,« piše škof. »Želim govoriti s teboj, dasi sem prah in pepel. Priznam, da sem v nejevolji večkrat pomislil: Prejšnji časi so bili lažji od sedanjih. Ko sem pa listal po zgodovini Krajine med Rabo in Muro, sem dognal, da so bile nekoč poti do duhovništva težje, bolj trnove od sedanjih.« Vsakdanje evharistič...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh