Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Neobjavljeni intervju

Objava: 12. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Neobjavljeni intervju

Italijanski dnevnik La Stampa je 3. oktobra objavil »tajni intervju« italijanskega časnikarja in evropskega poslanca Jasa Gawrowskega 11. oktobra 1988 pri večerji s papežem Janezom Pavlom II.
Italijanski dnevnik La Stampa je 3. oktobra objavil »tajni intervju« italijanskega časnikarja in evropskega poslanca Jasa Gawrowskega 11. oktobra 1988 pri večerji s papežem Janezom Pavlom II. Naslednji dan je eden izmed papeževih sodelavcev prosil Gawrowskega, naj pogovora ne objavi. Vsebina pogovora je ostala neznana do danes.

V pogovoru je papež povedal, kaj misli o tedanjih glavnih svetovnih problemih. »Celo afriške države se danes poskušajo otresti Sovjetov in njihove ideologije. Nočejo ničesar več vedeti o neučinkovitosti in neproduktivnosti tega sistema. Perestrojka predvsem pomeni; kako lahko človek izstopi iz tega sistema,« je papež dejal leta 1988.

O nacizmu in komunizmu pa: »Stalina imajo v lepši luči le zaradi tega, ker je komunizem imel bolj poglobljen program kot pa nemški nacizem. Ta je bil nečloveška ideologija, poleg tega pa preprost in površen. Komunizem je bil in je še vedno obravnavan kot sistem, ki podpira večjo socialno pravičnost. Komunis...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh