Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po poteh upanja

Za vas piše:
Emanuela Žerdin
Objava: 12. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 10:35

Po poteh upanja

Ob 80. obletnici vnovične vzpostavitve beograjske nadškofije je bilo v Beogradu od 21. do 23. oktobra znanstveno posvetovanje Po poteh upanja o zgodovini nadškofije in o prvih obdobjih krščanstva na območju Srbije.
Ob 80. obletnici vnovične vzpostavitve beograjske nadškofije je bilo v Beogradu od 21. do 23. oktobra znanstveno posvetovanje Po poteh upanja o zgodovini nadškofije in o prvih obdobjih krščanstva na območju Srbije. Pripravila ga je beograjska nadškofija z nadškofom mons. Stanislavom Hočevarjem in sodelavci; predavatelji so prišli iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Srbije. V predavanjih so bogato predstavili zgodovino katoliške Cerkve v Srbiji in orisali vlogo male, a pomembne tamkajšnje krščanske skupnosti.

Srečanje je odprl beograjski nadškof Hočevar. Povedal je, da so se zanj odločili kljub nedokončani stavbi nadškofijskega ordinariata in drugim težavam, saj je Cerkev v beograjski nadškofiji pred številnimi izzivi, a da bi lahko nanje ustvarjalno odgovorili, je potrebno na izkustvih iz preteklosti najti vir upanja za prihodnost.

Prvi dan sta predavatelja iz Zagreba dr. Mirja Jarak in Beograda dr. Miloš Antonović pri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh