Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 40

Za vas piše:
s. Nikolina
Objava: 19. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Jedilnik 40

Sarma, češki zdrobov cmok, jabolčne palačinke, medenjaki.
Sarma
Sestavine: glava kislega zelja 60 dag zmletega mesa 2 žlici olja 1 čebula 3 stroki česna sol, poper2 žlici riža 1 jajce 1/2 kranjske klobase
Omaka: 1 žlica olja 1 žlica moke 2 dl paradižnikove mezge
Priprava: Najprej pripravimo mesni nadev. Zmeljemo pol svinjskga in pol govejega mesa. Na maščobi zarumenimo sesekljano čebulo in zabelimo meso. Še bolje bo, če na popraženo čebulo pridamo riž, malo popražimo in zalijemo samo s pol dl vode. Napol mehkega pridamo k mesu. V nadev zamešamo sesekljan česen, sol, poper, jajce in z roko dobro premešamo. Zeljno glavo razlistamo in listom porežemo glavno trdo žilo, da jih laže in lepše zvijemo. Če je zelje zelo kislo, ga operemo in odcedimo. Na razstavljene liste porazdelimo mesni nadev ter oblikujemo klobasice. List zavijemo okrog nadeva in ga na obeh straneh potlačimo s prstom v nadev. Dno kozice namažemo z maščobo, potresemo z narezanim kislim zeljem in čezenj naložimo sarme. Po njih damo nekaj ko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh