Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lažni strahovi

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 19. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Lažni strahovi

Ko se aktivno premoženje ene izmed slovenskih škofij lahko primerja zgolj s trikratnikom premoženja enega izmed najbogatejših Slovencev in še za to škofijo trdijo, da je gospodarsko najtrdnejša, potem lahko trditve o neizmerno bogati Cerkvi v Sloveniji mirno postavimo v predalček »kulturno-bojniškega« arzenala nekaterih slovenskih sociologov religije.

Ko se aktivno premoženje ene izmed slovenskih škofij lahko primerja zgolj s trikratnikom premoženja enega izmed najbogatejših Slovencev in še za to škofijo trdijo, da je gospodarsko najtrdnejša, potem lahko trditve o neizmerno bogati Cerkvi v Sloveniji mirno postavimo v predalček »kulturno-bojniškega« arzenala nekaterih slovenskih sociologov religije. Izbrskali smo nekaj odgovorov na nekatere očitke.


Ali je katoliška Cerkev na Slovenskem bogata?
Prav gotovo. Kot največja organizacija civilne družbe ima v Sloveniji največje število prostovoljnega članstva. Res, da je vanjo uradno vstopilo nekaj več članov, kot se jih za katoličane izreče na popisih prebivalstva, in da je še manj dejavnih članov organizacije – beri nedeljnikov, a so ti, ko »stopijo skupaj«, kot se radi pohvalijo številni izvršni odbori – beri člani župnijskih pastoralnih svetov in ključarji, delovno zelo uspešni. Ker je delo na duhovnem področju zelo težko meriti, pa zato lahko nekaj rečemo o...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh