Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izzivajo in svetijo

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 05. 02. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Izzivajo in svetijo

Redovniki, redovnice in vse Bogu posvečene osebe, ki se - še zlasti, če so oblečeni v prepoznavno obleko ali nosijo križ - sprehodijo po ulicah, zbudijo pozornost. Pripovedujejo, da so odzivi različni: nekateri mimoidoči so ravnodušni, drugi gledajo nanje z veliko naklonjenostjo, jih pozdravijo z nasmehom, nagovorijo ali prosijo za molitev po osebnih namenih.
Redovniki, redovnice in vse Bogu posvečene osebe, ki se - še zlasti, če so oblečeni v prepoznavno obleko ali nosijo križ - sprehodijo po ulicah, zbudijo pozornost. Pripovedujejo, da so odzivi različni: nekateri mimoidoči so ravnodušni, drugi gledajo nanje z veliko naklonjenostjo, jih pozdravijo z nasmehom, nagovorijo ali prosijo za molitev po osebnih namenih. Tretji se ob srečanju s posvečenimi odzovejo precej zadržano ali celo sovražno. Kakor da bi posvečeni s svojo obleko, s svojim bitjem jasno spominjali na Tistega, ki je večji od njih in za katerega so zastavili vse svoje življenje. Ob njih se delijo duhovi, nekateri jih podpirajo, drugi zavračajo - podobno, kakor so se do Jezusa ljudje zelo različno opredeljevali, ko je hodil po Sveti deželi.

Posvečeni razodevajo Jezusa Kristusa, njegovo navzočnost na tem svetu, z vsem, kar so, pa če se drugi tega zavedajo ali ne. Kot je zapisal papež leta 1997, ob ustanovitvi dneva posvečenega življenja, ki...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh