Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ema 2005

Za vas piše:
Dušan Uršič
Objava: 12. 02. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Ema 2005

Ko je nazadnje oblast prevzelo ljudstvo, se vse skupaj ni dobro končalo - za ljudstvo. Na letošnji EMI je bil prenos oblasti mišljen iskreno in o udeležencu Evrovizijske popevke 2005 iz Slovenije je odločal glas ljudstva.

Ko je nazadnje oblast prevzelo ljudstvo, se vse skupaj ni dobro končalo - za ljudstvo. Na letošnji EMI je bil prenos oblasti mišljen iskreno in o udeležencu Evrovizijske popevke 2005 iz Slovenije je odločal glas ljudstva. Tega sem se, po pravici povedano, malo bal, zdaj se pa opravičujem tistim, ki bi jim ta moja bojazen utegnila iti na živce.

Letošnja EMA se je od preteklih temeljito razlikovala, kar je že samo po sebi izjemno dobro. Ne želim se ukvarjati s samonavdušenjem nekoč odpisanih Sašk, ki več kot očitno ne potrebujeta plastičnih operacij, da bi se vrnili. Tako je najbrž tudi najbolj prav, ker sem bil povabljen k sodelovanju na podlagi upanja, da bom korektno, na podlagi izkušenj, ovrednotil glasbo, za kar naj bi pri takem izboru predvsem šlo. Torej:

Če je tisto, kar je strokovna komisija - z nekaterimi nestrokovnjaki v svojih vrstah - uvrstila v sklepno tekmovanje, najboljše, kar premoremo, potem bo najbrž držalo, da si boljšega ne zaslužimo. Nisem navaje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh