Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bolezen – resnica o človeku

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 19. 02. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Bolezen – resnica o človeku

Nič ne ve tisti, ki ni izkusil bolezni. Tako pravi Sveto pismo in te besede potrjujejo vsi tisti, ki so se kdaj v življenju znašli na bolniški postelji. Pred dvanajstimi leti je papež Janez Pavel II. v svet poslal vabilo, naj postane 11. februar dan bolnikov.
Nič ne ve tisti, ki ni izkusil bolezni. Tako pravi Sveto pismo in te besede potrjujejo vsi tisti, ki so se kdaj v življenju znašli na bolniški postelji. Pred dvanajstimi leti je papež Janez Pavel II. v svet poslal vabilo, naj postane 11. februar dan bolnikov. Poslal ga je v svet, ki ima natančno izračunane ure zdravljenja v modernih bolnišnicah na eni strani in misijonske postaje z bolnišničnimi posteljami pod milim nebom na drugi. Papež ve, kaj pomeni biti bolnik. Zato verjamem, da iskreno čuti z bolniki. Tudi v letošnjem pismu jih spodbuja, bodri, jim daje upanje in kaže na Kristusa.

»Vsaka bolezen razodeva človeško šibkost in krhkost. Kaj ljudje v resnici smo, se ne pokaže najbolj na športnem igrišču, kjer ljudje kažejo svoje telesne sposobnosti in zdravje, temveč veliko bolj na bolniški postelji. Tam se razodeva prava resnica o človeku. »Bolezen človeka čisti. Očisti ga vse žlindre.
Kakor se zlato čisti v ognju, tako boleze...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh