Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred zrcalom vesti

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 19. 02. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Pred zrcalom vesti

Spreobrni se in veruj evangeliju. Tako so mnogi kristjani slišali na pepelnično sredo, ko je duhovnik zaznamoval njihovo čelo s pepelom. Spreobrnjenje je trajna naloga vsakega kristjana in celotne krščanske skupnosti.
Spreobrni se in veruj evangeliju. Tako so mnogi kristjani slišali na pepelnično sredo, ko je duhovnik zaznamoval njihovo čelo s pepelom. Spreobrnjenje je trajna naloga vsakega kristjana in celotne krščanske skupnosti. Če hočemo, da se bo ta klic zares dotaknil našega srca in spremenil naše življenje, je potreben temeljit in neprizanesljiv pogled v našo dušo. Včasih temu pravimo tudi, da se je treba postaviti pred ogledalo naše vesti. Letošnji post je priložnost, da se kot posamezniki, cerkvena in narodna skupnost postavimo pred ogledalo in izmerimo daljo in nebeško stran, brez katere ni prihodnosti za naš narod. Povod zato nam dajejo tudi zunanje okoliščine.

V preteklih dneh, kot lahko razberete tudi iz te številke Družine, smo bili priča burnim odmevom na praznovanje novega italijanskega državnega praznika dan spomina in na film Srce v breznu, ki ga je predvajala njihova državna televizija. Ne more nam biti vseeno, kako Slovence vidijo naši sosedje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh