Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Alex Sample novi škof v Marquettu

Objava: 31. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Alex Sample novi škof v Marquettu

Papež Benedikt XVI. je za novega škofa ameriške škofije Marquette imenoval Alexa K. Sampla, enega izmed najožjih sodelavcev dosedanjega marquettskega škofa Garlanda, ki je papeža 13. decembra zaprosil za upokojitev.

Papež Benedikt XVI. je za novega škofa ameriške škofije Marquette imenoval Alexa K. Sampla, enega izmed najožjih sodelavcev dosedanjega marquettskega škofa Garlanda, ki je papeža 13. decembra zaprosil za upokojitev. Škof Sample bo nastopil službo 25. januarja. Star je 45 let in je najmlajši med ameriškimi škofi.

Imenovanja so se zelo razveselili tudi slovenski rojaki v marquettski škofiji, posebej člani Baragove zveze – prvi škof v Marquettu je bil Slovenec Friderik Irenej Baraga – saj je novi škof njen upravitelj in je v tej vlogi velikokrat sodeloval na njenih srečanjih in slovesnostih.

Škof Sample se je v pozdravni besedi vernikov svoje škofije zahvalil tudi škofu Baragu, kateremu se redno priporoča v molitvi, ter zaželel, da bo »učinkovito orodje Kristusove ljubezni, milosti in odrešenja za ljudi, h katerim je poslan, da jim bo služil«.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh