Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas bo vedno potrebna

Jožica Ličen
Za vas piše:
Jožica Ličen
Objava: 04. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Karitas bo vedno potrebna

Občni zbor Škofijske karitas Koper V soboto, 25. februarja smo se v Vipavi zbrali sodelavci Škofijske karitas Koper na občnem zboru, ki je bil namenjen pregledu opravljenega dela, predvsem pa pripravi programa za naprej.

Dan se je začel v vipavski župnijski cerkvi sv. Štefana z mašo, ki jo je daroval škof mons. Metod Pirih. V homiliji se je škof zbranim iskreno zahvalil za opravljeno delo.

Po maši smo se preselili v škofijsko gimnazijo. Zbralo se je 131 predstavnikov župnijskih, dekanijskih in območnih Karitas, veseli smo bili tudi gostov iz drugih škofij in predstavnikov Centrov za socialno delo. Občni zbor je vodila Božidara Česnik, voditeljica DK Ilirska Bistrica. Škof Metod nam je zaželel, da bi naše delo navdihovala okrožnica papeža Benedikta XVI. Bog je ljubezen, »kajti ljubezen – karitas bo vedno potrebna, tudi v najbolj pravični in razviti družbi« je poudaril škof.

Ravnatelj Matej Kobal je predstavil poročilo za leto 2005 in se ustavil ob nekaterih pomembnih dejavnostih in številkah, ki so zaznamovale naše delo:
Karitas je dejavna v 154 župnijah; Župnijske in Medžupnijske karitas se povezujejo v pet Dekanijskih in tri Območne karitas, ki združujejo 1025...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh