Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kdo ima kaj boljšega?«

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 04. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 14 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

»Kdo ima kaj boljšega?«

Sodobni svet se zelo hitro spreminja. Evropa postaja vse manj krščanska. Ali se je evangeljsko oznanilo izgubilo? Ali peša pričevanjska moč evropskih kristjanov? Kakšnega Kristusa sploh oznanjajo duhovniki danes? Za odgovore smo povprašali dr. FRANCIJA ŠUŠTARJA, prvega predavatelja na letošnjem katehetskem simpoziju.
Z oznanjevanjem evangelija se srečujete na čisto praktični ravni. Je za vas oznanjevanje prednostna duhovnikova naloga?
Oznanjevanje je prvenstvena duhovnikova naloga. Seveda jo spremljajo še druge prav tako pomembne. Mednje prav gotovo spadajo podeljevanje zakramentov in molitveno življenje. Oznanjevanje evangelija se mi zdi ena osrednjih duhovnikovih drž. Temelji v Kristusovem naročilu, zapisanem v Svetem pismu, ko Jezus pošilja apostole oznanjat evangelij vsemu svetu. Škofje in duhovniki nadaljujemo to poslanstvo v današnjem času. Nalogo oznanjevanja si je potrebno vedno znova postavljati pred oči, da kot duhovnik ne bi zašel. Duhovniški poklic ponuja veliko zanimivih tem, kar je v duhovnikovem življenju včasih lahko tudi skušnjava. Kaj hitro lahko postane bolj zanimivo in v ospredju kaj drugega kot oznanjevanje.

Mislim, da je osnova duhovnikovega pričevanja prav oznanjevanje evangelija. Naj bo to v pogovoru v trgovini, na cesti, kjerkoli. Ljudje pričakujejo od d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh