Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mati bere tudi med vrsticami

Christian Gostečnik
Za vas piše:
Christian Gostečnik
Objava: 04. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Mati bere tudi med vrsticami

Mati že v zibelki prepozna otrokove potrebe in želje. Brez te sposobnosti se otrok ne bi mogel normalno razvijati. Mati jo za vedno obdrži.

Kaj naj mati reče, ko se otrok odloča drugače, kot si ona želi? Morda celo v nasprotju z njenimi željami in pričakovanji. To so velikokrat najtežji trenutki v njenem in otrokovem življenju. Oba čutita nerazumevanje in zaradi medsebojne oddaljenosti zelo trpita. Bolečina je najhujša takrat, ko oba začutita, da ni poti nazaj. Kljub navidezni brezizhodnosti vsaka mati upa, da je odnos še mogoče rešiti. Vsaka mati namreč ve, da bo vedno lahko našla pot do otrokovega srca.

Kako naj se mu približa? Najprej se mora sama notranje umiriti in poglobiti v otrokovo stisko. Potem bo že vedela, kaj naj mu reče in kako pristopi k njemu. Ta izjemna sposobnost je materi dana že po naravi. Bog jo je položil v mater, ker sicer otrok ne bi preživel. Mati že v zibelki prepozna otrokove potrebe in želje. Brez te sposobnosti se otrok ne bi mogel normalno razvijati. Mati jo za vedno obdrži. Od časa do časa se lahko le zamegli. Tedaj sta otrok in mati vsaj za trenutek izgubljena. Znajdeta se v temi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh