Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Drnovšek pod žarometom

Za vas piše:
Daniel Gornik
Objava: 04. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Predsednik Drnovšek pod žarometom

Nenavadno obnašanje predsednika države dr. Janeza Drnovška v zadnjem času zbuja veliko ugibanj, polemik, pomislekov, odobravanj, navdušenja in zavračanja. Vsekakor je s svojimi novimi pobudami in dejavnostmi zbudil pozornost.

Kateri nameni se morda skrivajo v ozadju te njegove dejavnosti in kakšne so dejansko njegove pristojnosti, so skušali ugotoviti sodelujoči v oddaji Pod žarometom, ki jo je zelo dobro vodila Metka Lajnšček. Kolumnist Mladine dr. Bernard Nežmah, kolumnist Dnevnika dr. Vlado Miheljak, urednik Jane Vinko Vasle, poslanec dr. Pavle Gantar in profesor ustavnega prava dr. Igor Kaučič so skušali pojasniti zadnje poteze predsednika države.

Praktično vsi sogovorniki so se strinjali, da se plete nekaj nenavadnega. Vasle je razložil, da Drnovšek spreminja le govorico, pod kožo pa je še vedno isti, saj način, kako je odpustil svojega generalnega sekretarja, še vedno spominja na starega Drnovška. Nežmah meni, da predsednikovo newagevsko obnašanje ni nič dobrega. Če drugega ne, bi lahko prej v dvanajstih letih, kolikor je bil na oblasti, naredil vse to, česar se je zdaj lotil z največjo ihto in ni izpeljano posebej premišljeno. Tudi Miheljak je prepričan, da predsednik s premalo premišlje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh