Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočni čas

Za vas piše:
Mito Trefalt
Objava: 04. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Velikonočni čas

Ko sem bil v začetku decembra povabljen, da za Slovenski oktet in ansambel Gašperji napišem scenarij za prireditev, ki bi bila privlačna paša za oči in naj bi bila primerna za velikonočni čas, sem se prijetno vznemiril. Nekaj treme ob pomembni nalogi namreč ne čutijo samo nastopajoči, ampak jo začuti tudi pisec scenarija.

Misel na zanimivo priložnost mi potem ni več dala miru. Kmalu sem ugotovil, da naloga ne bo tako težka, kot se je zdelo. Številni krščanski običaji, ljudske šege in navade ter bogato izročilo cvetne in velikonočne nedelje človeku zlahka razburijo domišljijo.

Zdaj že vemo, da bo prireditev 9. aprila ob 17. uri, torej na cvetno nedeljo, v novi športni dvorani v Medvodah. Priprave so v polnem teku in v njih z menoj sodeluje poleg Slovenskega okteta, ansambla Gašperji, ter folklorne skupine Iskraemeco tudi navdušena in resno zavzeta skupina ljudi iz krajevne skupnosti in kulturnega društva Fran Saleški Finžgar iz Senice.

V prostrani medvoški dvorani bo pri izvedbi tega zanimivega in zahtevnega načrta sodelovalo več kot sto ljudi, od tega približno polovica tudi pri sporedu na odru. Poleg že omenjenih ansamblov in okteta, ki bodo na vrhunski ravni pripravili pevski, plesni in instrumentalni del programa, računamo na sodelovanje nekaterih posameznikov in skupin iz drug...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh