Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Varna diskoteka

Za vas piše:
Franček Bertolini
Objava: 11. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 08:59

Varna diskoteka

Končno je petek zvečer! Ugasnem računalnik in se odpravim na zrak. Ko pridem do glavnega vhoda naše jezuitske redovne skupnosti, ki je tudi vhod mednarodnega inštituta za pastoralno teologijo, vidim na klopci letak, ki takoj pritegne mojo pozornost.

Končno je petek zvečer! Ugasnem računalnik in se odpravim na zrak. Ko pridem do glavnega vhoda naše jezuitske redovne skupnosti, ki je tudi vhod mednarodnega inštituta za pastoralno teologijo, vidim na klopci letak, ki takoj pritegne mojo pozornost. Na sredini z velikimi črkami piše CHRISTOTECH. Nad tem naslovom bolj na malo v francoščini »čudeži v Sau Paolu«. Zanimivo. Ravno o teh stvareh smo se pogovarjali pri predmetu kriza religioznosti v Zahodni Evropi. Poleg mnogih vidikov izginjanja, spreminjanja in prilagajanja vernosti v zadnjih desetletjih smo obravnavali najnovejša iskanja, tokove in gibanja, ki se porajajo po svetu.

Zadnja leta je v Braziliji znan pojav mladih duhovnikov, ki s petjem, pridiganjem, z molitvijo, množičnimi mašami ipd. navdušujejo na milijone ljudi. P. Marcelo Rossi je podrl vse rekorde prodaje zgoščenk. Pri maši na glavnem stadionu Sao Paula se ob njem zbere več ljudi kot za papežev obisk. To ni samo enkraten dogodek. Je nekaj, kar...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh