Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lilyshina zgodba

Objava: 18. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Lilyshina zgodba

Ni mi več dajala hrane in mi je grozila, da me bo izgnala iz hiše, če bom se spreobrnila. Ker sem vztrajala, me je vrgla iz hiše.

Sem Lilysha Nongbri iz Umbirja pri Barapaniju v vzhodnem khasijskem gričevju v Meghalayi. Sem Indijka. Rodila sem se 2. oktobra 1990. Moja mati je Bitha Nongbri in je prezbiterijanka, oče Bimol Boro pa je hindujec. Moji mlajši sestri sta Alisha in Dollysha. Obiskovala sem večerno šolo Salvio Evening School v Mawlaiju pri Shillongu, glavnem mestu Meghalaye.

Moji starši so revni, zato sem morala delati pri družini v Mawlaiju. Čez dan sem delala kot gospodinjska pomočnica, zvečer pa sem obiskovala pouk. V šoli sem spoznala patra Joseja Thekkekunnela, kaplana v mawlaijski župniji.

Neke noči sem sanjala, da me preganjajo hudobni fantje. Kar naenkrat se je pojavil p. Jose. Pograjal je fante in so odšli. P. Jose me je prosil, naj postanem katoličanka, naj bom redovnica, naj se dam Jezusu in postanem njegov otrok. Rekla sem, da to zame ni mogoče, saj sem prezbiterijanka in mi starši ne bi dovolili. P. Jose me ni silil in je odšel. Drugič je zopet prišel in me prosil, češ...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh