Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako si pomagati pri revmi

Za vas piše:
Janez Rifel
Objava: 25. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Kako si pomagati pri revmi

Zelo pogoste so napačne predstave o zdravljenju revmatičnih težav. Nekateri menijo, da ni pomoči niti učinkovitih ukrepov, ki bi jih olajšale. Drugi verjamejo v čudežno zdravilo. Resnica je nekje vmes.

Zelo pogoste so napačne predstave o zdravljenju revmatičnih težav. Nekateri menijo, da ni pomoči niti učinkovitih ukrepov, ki bi jih olajšale. Drugi verjamejo v čudežno zdravilo. Resnica je nekje vmes. Večina revmatičnih bolezni je neozdravljiva, vendar je mogoče simptome zdraviti in preprečevati posledice; poleg tega se medicina nenehno razvija. Hujša poslabšanja bolezni je mogoče omiliti ali zavreti predvsem z zgodnjim odkrivanjem in zdravljenjem.

Prvi in na začetku pogosto edini ukrep, ki upočasni razvoj revmatične bolezni, je zdrav način življenja. Zelo zanimivo je, da z nasveti za zdravo življenje bolniki z revmatičnimi težavami niso zadovoljni in se ne zavedajo velikega pomena spremembe načina življenja. Nasveti se zdijo preveč preprosti. Bolniki dobijo občutek, da jih zdravniki sploh ne jemljemo resno. Večina ljudi s težavami bi najraje dobila tablete ali se naučila vaj, ki bi odpravile težave. Vendar so ukrepi, kot so večja telesna dejavnost, opustitev slabih prehr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh