Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne bo ušel božji pravičnosti

Objava: 25. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Ne bo ušel božji pravičnosti

Vrhbosenski (sarajevski) nadškof kardinal Vinko Puljić je v pogovoru za francosko revijo Famille Chrétienne izjavil, da nekdanji srbski predsednik Slobodan Milošević ne bo ušel božji pravičnosti, če je že človeški pravici.

Vrhbosenski (sarajevski) nadškof kardinal Vinko Puljić je v pogovoru za francosko revijo Famille Chrétienne izjavil, da nekdanji srbski predsednik Slobodan Milošević ne bo ušel božji pravičnosti, če je že človeški pravici. Na vsak način mora haaško sodišče za vojne zločine nadaljevati druge procese. Upa, da bo na koncu le zmagal razum ter da Miloševićeva smrt ne bo povzročila novega etničnega sovraštva. Kardinal Puljić je tudi povedal, da želi katoliška Cerkev nadaljevati dialog z muslimani v BiH. Med vojno se je začel proces radikalizacije islama. Razširila se je nova miselnost, ki ni več domača, marveč uvožena.

Prišli so novi islamski tokovi, nove sekte. S tem v zvezi je kritiziral zahodne vlade, ker premalo pritiskajo na oblasti v državah, v katerih so kristjani zatirani.

Islam v Evropi se ognjevito bori za svoje pravice. To bi moralo veljati tudi za kristjane na Bližnjem vzhodu in drugje. Kardinal je obsodil dejstvo, da katoliški Hrvatje v Bosni tudi d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh