Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čez dve leti ponovno na izpit

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 08. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Čez dve leti ponovno na izpit

Lado Ambrožič v svojih klasičnih nedeljskih večernih oddajah želi ustvarjati vtis intelektualnega pogovora in morda celo tekmovati z naravnim talentom za diskusije, Sandijem Čolnikom.

Lado Ambrožič v svojih klasičnih nedeljskih večernih oddajah želi ustvarjati vtis intelektualnega pogovora in morda celo tekmovati z naravnim talentom za diskusije, Sandijem Čolnikom. A slog dolgočasnega sogovornika mu je uspelo izpiliti do popolnosti in gledalec se mora prav prisiliti, da ne preklopi na kak drug program.

Tokrat se je pogovarjal z dr. Stanetom Grando, novim predsednikom Sveta RTV. Pogovor se je več kot pol oddaje vrtel okrog zgodovine. Sogovornika sta se dotaknila nekaj zanimivih tem, med drugim tudi tridesetletnega raziskovalnega dela dr. Grande, ko je zbiral originalne podpise ob pobudi za zedinjeno Slovenijo v 19. stoletju.

V drugem delu se je pogovor začel nagibati bolj na sedanje čase in iz zgodovine prešel na cerkveno tematiko. Voditelj je seveda moral povedati, da Granda piše kolumne za Družino. To je v demokratični Sloveniji očitno stigma, greh. Če bi jih denimo pisal za Sobotno prilogo, tega verjetno še omenil ne bi.

Povprašal...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh