Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pozdrav kardinalu

Za vas piše:
Edi Gobec
Objava: 08. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 07:17

Pozdrav kardinalu

V začetku junija 1998 smo se rojaki iz ZDA množično udeležili 39. Slovenskega dne v Torontu, kjer smo navdušeno pozdravili novo imenovanega kardinala, torontskega nadškofa dr. Alojzija Ambrožiča.

V začetku junija 1998 smo se rojaki iz ZDA množično udeležili 39. Slovenskega dne v Torontu, kjer smo navdušeno pozdravili novo imenovanega kardinala, torontskega nadškofa dr. Alojzija Ambrožiča. Letos pa smo kljub velikim razdaljam vsaj v duhu zelo blizu sedanjemu novemu slovenskemu kardinalu, prefektu v Vatikanu in bivšemu ljubljanskemu nadškofu in metropolitu Slovenije, dr. Francu Rodetu.

Mnogi tukajšnji rojaki poznajo oba sedanja kardinala še iz begunskega taborišča Spittal na Koroškem. A tudi za vse druge je dejstvo, da sta dva naša rojaka postala za papežem najvišja dostojanstvenika vesoljne katoliške Cerkve, zadosten razlog za veliko veselje in ponos. Kot smo ponosni, če vidimo svojega rojaka v uniformi ameriškega generala ali admirala, tako se veselimo tudi zunanje simbolične potrditve visokega dostojanstva svojih kardinalov (seveda brez medalj, obeskov in našivov, kot jih nostalgiki občudujejo na kakšni balkanski maršalski uniformi). Zavedamo pa se, da gre pri kard...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh