Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spomnili so se božjega služabnika p. Vendelina Vošnjaka

Objava: 08. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Spomnili so se božjega služabnika p. Vendelina Vošnjaka

V frančiškanskem samostanu in cerkvi sv. Frančiška Asiškega v Zagrebu so se 18. marca slovesno spomnili božjega služabnika in kandidata za blaženega p. Vendelina Vošnjaka, po rodu Slovenca, prvega provinciala Hrvaške frančiškanske province sv. Cirila in Metoda.

V frančiškanskem samostanu in cerkvi sv. Frančiška Asiškega v Zagrebu so se 18. marca slovesno spomnili božjega služabnika in kandidata za blaženega p. Vendelina Vošnjaka, po rodu Slovenca, prvega provinciala Hrvaške frančiškanske province sv. Cirila in Metoda. Umrl je v sluhu svetosti in je pokopan v frančiškanski cerkvi na Kaptolu.

Slovesno somaševanje je ob tridesetih duhovnikih vodil novi gvardijan frančiškanskega samostana p. Matija Koren. Ta je v govoru orisal vrline in dejanja kandidata za blaženega, zaradi katerih si zasluži čast oltarja. O p. Vendelinu, posebej pa o njegovih spisih o Svetem Duhu, Cerkvi in papežu, so razmišljali tudi med tridnevno duhovno pripravo pred slovesnim bogoslužnim spominom nanj.

Izdali so tudi informativni list Vendelin, ki med drugim prinaša opis glavnih značilnosti njegove duhovne podobe in osebnosti.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh