Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V risu vere in kulture

Jože Zadravec
Za vas piše:
Jože Zadravec
Objava: 29. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:11

V risu vere in kulture

Koroški verski list Nedelja je leto 2006 ob osemdesetletnici izhajanja razglasil za Leto Nedelje. Osrednje jubilejno praznovanje bo v nedeljo, 25. junija, na vrtu Mohorjeve družbe v Celovcu; slavju se bodo pridružile tudi druge ustanove, letošnje slavljenke: Sodaliteta (100 let), provinca šolskih sester (50 let), Katoliška akcija (40 let).
Ob vstopu v leto 2006 je v devinskem gradu na Tržaškem deseto obletnico izhajanja praznoval goriški Novi glas, ki je nastal iz dveh tednikov, Novega lista in Katoliškega glasa. Časopis nadaljuje šestdesetletno delo vseh tistih naših rojakov v zamejstvu, ki so se v raznih tednikih prepoznavali v slovenstvu, demokraciji in krščanstvu.

V okvir praznovanja je Nedelja vključila tudi dobrodelno akcijo v pomoč sarajevskemu verskemu listu Katolički tjednik (obsega 50 strani); krška škofija je namreč pobratena s sarajevsko nadškofijo. Mnogi koroški umetniki so na povabilo uredništva Nedelje darovali svoje umetnine, izkupiček od prodanih na dražbi pa namenjajo sarajevskemu tedniku (zaradi bega številnih katoličanov iz BiH je izgubil veliko naročnikov). Dražba glavne slike bo na skupnem jubilejnem praznovanju v Celovcu.

Stoletnico je na večer pred jožefovim v Št. Janžu na Koroškem praznovalo tu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh