Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pojasnilo kardinala Barragana

Objava: 06. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2006 / 09:32

Pojasnilo kardinala Barragana

Napoved, da v Vatikanu pripravljajo navodilo, ki naj bi temeljiteje obrazložilo, kako naj se zdravi zavarujejo pred okužbo z aidsom v stikih z obolelimi – zdravi zakonski partner pri spolnih odnosih z bolnim – močno odmeva po svetu.

Napoved, da v Vatikanu pripravljajo navodilo, ki naj bi temeljiteje obrazložilo, kako naj se zdravi zavarujejo pred okužbo z aidsom v stikih z obolelimi – zdravi zakonski partner pri spolnih odnosih z bolnim – močno odmeva po svetu. Kaj natančneje pripravljajo v Rimu, je po intervjuju za La Repubblico 25. aprila v pogovoru za Radio Vatikan povedal predsednik Papeškega sveta za pastoralo bolnih kardinal Javier Lozano Barragan. Pojasnil je, da urad, ki ga vodi, pripravlja študijo o oskrbi obolelih za aidsom.

V njej bodo obravnavali tudi vprašanje uporabe kondomov pri tistih zakonskih parih, kjer je eden od zakoncev okužen z virusom HIV. Kardinal je poudaril, da je najvarnejše sredstvo pred okužbo spolna vzdržnost in zakonska zvestoba. Osnutek tega, kar bodo pripravili, bodo po običajni poti posredovali papežu, ta pa se bo potem odločil, kaj bo s predloženim naredil.

Tiskovni predstavnik kardinala Barragana mons. Antonio Soto Guerrero pa je v pogovoru za rimsko skup...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh