Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Red je vedno pas pripet

Za vas piše:
Janez Rifel
Objava: 20. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2006 / 08:48

Red je vedno pas pripet

Najbrž se še spomnite slogana akcije, ki je pozivala k doslednemu pripenjanju z varnostnimi pasovi in varnostne sedeže v avtomobilih.

Najbrž se še spomnite slogana akcije, ki je pozivala k doslednemu pripenjanju z varnostnimi pasovi in varnostne sedeže v avtomobilih. Dosledna uporaba varnostnih pasov mora postati samoumevna navada, ki jo človek ohrani do konca življenja. Pri pripenjanju je bistven zgled voznika in drugih potnikov v vozilu. Otrok ne razume, zakaj mora biti pripet, ko ob njem sedijo ljudje, ki jih ima rad, pa niso pripeti.

Prvi korak k varnosti naših otrok je pravilna izbira otroškega varnostnega sedeža. Sedež mora ustrezati standardu (trenutno je to standard ECE 44/03, ki velja od leta 1996) in mora imeti oranžno nalepko s podatki o izpolnjevanju pogojev. Oznaka E na oranžni nalepki potrjuje, da je bil sedež preizkušen, številka pomeni oznako države, kjer je bil sedež testiran (1 je oznaka za Nemčijo, 4 za Nizozemsko).

Posebna previdnost je potrebna pri nakupu ali izposoji rabljenih varnostnih sedežev. Strokovnjaki odsvetujejo uporabo sedežev, starejših od pet let, zaradi izgube...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh