Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bo Rodetovo pismo dovolj?

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 27. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2006 / 09:50

Bo Rodetovo pismo dovolj?

Kdor nekoliko pozorneje spremlja poročanje naših medijev, ima vtis, da živimo v zelo neurejenem svetu, v katerem mirno življenje nima prave cene.

Kdor nekoliko pozorneje spremlja poročanje naših medijev, ima vtis, da živimo v zelo neurejenem svetu, v katerem mirno življenje nima prave cene. Štejejo le odmevni dogodki, usodne odločitve, veliki škandali, vplivni ljudje. Šokantne novice so postale stalnica našega življenja. Stvari in dogodki si tako hitro sledijo, da jih komaj dohajamo; prehitro, da bi jih lahko razumeli. Njihovo pomembnost in težo narekujejo mediji. Čim več o neki stvari pišejo, govorijo in jo kažejo v sliki, tem pomembnejša je. Medij, ki je najglasnejši in se je pripravljen spustiti najgloblje, ne oziraje se na resnicoljubnost in etiko, je najbolj vpliven in odmeven.

Tako se danes oblikuje javno mnenje in moderna medijska kultura. Zanjo ni pomembno, kaj in kako se je nekaj v resnici zgodilo. Zanima jo predvsem, kako bo novica odmevala in kakšno korist bo prinesla tistemu, ki jo bo prvi poslal v javnost. Takšna pričakovanja so navadno poleg ekonomskih interesov povezana še z drugimi, predvsem politični...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh