Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkveni pečat zgodovini Celja

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 27. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2006 / 08:59

Cerkveni pečat zgodovini Celja

Ko so se vrata Marijine cerkve na Prešernovi ulici v Celju odprla in je skoznje stopila procesija z novim celjskim škofom dr. Antonom Stresom, je množica vernikov vzdrhtela v 1400 let starem pričakovanju: knežje mesto bo danes spet postalo sedež škofije.

Ko so se vrata Marijine cerkve na Prešernovi ulici v Celju odprla in je skoznje stopila procesija z novim celjskim škofom dr. Antonom Stresom, je množica vernikov vzdrhtela v 1400 let starem pričakovanju: knežje mesto bo danes spet postalo sedež škofije. »Krščanstvo se je na teh tleh že dolgo tega zlilo z življenjem. Postalo je del naše kulturne tradicije, del nas in del našega vsakdanjika,« je dejal župan Bojan Šrot. »Ko smo Slovenci pred petnajstimi leti dobili državo, je tudi upanje na ponovno oživljeno škofijo dobilo stvarnejše poteze. Danes se te želje izpolnjujejo. Prepričan sem, da bo ustanovitev škofije prinesla vse tiste dobre stvari, ki jih v zgodovini prinaša ustanovitev vsake nove škofije, ne samo za verne, ampak za vsakega izmed nas,« je dejal celjski župan.

Celje je v zadnjem desetletju doživelo gospodarski razcvet; dobilo je množico novih trgovskih središč, zabavnih centrov, cestnih povezav, mestne hiše se druga za drugo preoblačijo v novo zunanjščino. Mesto...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh