Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na poti k normalnosti

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 27. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:17

Na poti k normalnosti

Zadnje seje škofovske konference 15. maja v Šentvidu pri Stični se je udeležil tudi šolski minister dr. Milan Zver, kar je v javnosti sprožilo nekatere pomisleke. Neupravičeno, je prepričan ljubljanski pomožni škof dr. ANTON JAMNIK.
Kaj je v ozadju povabila šolskemu ministru? Seveda, če kakšno ozadje sploh obstaja.
Nobenega posebnega ozadja ni bilo glede tega povabila. Ena izmed točk srečanja škofovske konference ter redovnih predstojnikov in predstojnic je bilo tudi zasebno šolstvo. V Sloveniji imamo štiri katoliške gimnazije, načrtujemo pa, da bi naredili kakšen korak naprej tudi na področju osnovnega šolstva ter srednjih poklicnih in strokovnih šol. Želeli smo iz prve roke izvedeti, kaj je na tem področju mogoče, zato smo povabili ministra za šolstvo, ki se je seje udeležil skupaj z direktorjem direktorata za srednje in višje šole Janezom Mežanom. Minister nam je pojasnil nekatere stvari, pa tudi podprl naše načrte, s katerimi bi v slovenski prostor prinesli nekaj, kar je normalna evropska praksa.

No, nekateri imajo na normalnost očitno drugačne poglede. Eden izmed dnevnikov je poročilo s seje škofovske konference dvoumno naslovil: Kaj je minister Zver delal med škofi?

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh