Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Različni, a edini

Za vas piše:
Magda Burger
Objava: 27. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2006 / 10:48

Različni, a edini

Morda je v tem, da bi dopustili, da nosi vsak svoje oblačilo, da ima vsak svoje lastnosti, da pa se naši pogledi srečujejo v Jezusovem pogledu. Naj nas uči z ljubeznijo gledati na bližnjega
»… da bodo eno …« (Jn 17,11b)

Doma sem iz turističnega kraja. Ko sem bila še otrok, so bile – verjetno še bolj kot danes – samoumevne velike skupine turistov, ki so obiskovali kraj in njegove znamenitosti. Posebej v poletnih mesecih. Otroci smo tekmovali, kateri bo že po videzu prej spoznal, od kod prihajajo. Potem smo tekli bliže ter prisluhnili, kako govorijo – in vedeli, kdo ima prav. Samo za eno skupino turistov nismo bili nikoli v dvomu. Vsi so bili oblečeni v temno modre ali modro sive uniforme, zapete do vratu, moški v hlačah »na črto«, ženske v ravnih krilih brez gub, nekoliko čez kolena … Ja, prihajali so iz takrat še zelo uniformirane Ljudske republike Kitajske. Čisto enaki so bili in so že s svojim videzom govorili o načelu enotnosti in enakosti političnega sistema.

V evangeliju Jezus moli in prosi Očeta za svoje učence. Pravi: »… ohrani jih v svojem imenu, ki si mi ga dal, da bodo eno, kakor midva« (prim. Jn 17,11b).

Zdi se m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh