Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofijo v Celju smo čakali 1400 let

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 27. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2006 / 11:00

Škofijo v Celju smo čakali 1400 let

Celjani svojemu škofu: Bog naj vas živi in podpira! Dobrodošli med nami! Kako so prve besede škofa Stresa odmevale v srcih vernikov nove celjske škofije?
Jože Kužnik, generalni vikar celjske škofije:
Zelo pozitivno gledam na ustanovitev škofije. Že prej, ko se je govorilo o tem, sem bil navdušen, ker sem s Celjem povezan od šolskih let. Iz Laškega sem se vozil v gimnazijo, tu sem preživel sedem kaplanskih let. Mislim, da bo Celje s škofijo veliko pridobilo. Vsepovsod tam, kjer je nastala škofija, so pridobile tudi družbene strukture. Mesto Celje se lepo razvija na gospodarskem področju pa tudi v visokošolskem smislu. Ko bo tu središče škofije, bo to pridalo tudi svoj duhovni pečat. Prav je, da urbani razvoj spremlja tudi razvoj na duhovnem področju.

Zdaj v začetku ni tu še ničesar, je pa veliko dobre volje. Treba bo vse vzpostavljati od začetka. Do prvega septembra mora biti pripravljeno, takrat pa začnemo. Do takrat se bomo škof in njegovi najožji sodelavci – smo majhna ekipa – preselili v Celje. Do septembra še nimamo telefona ne faksa, duhovniki in verniki nas bodo našli na starih naslovih ali pa kje na poti. Ško...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh