Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ah, ti navijači!

Objava: 17. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2006 / 12:56

Ah, ti navijači!

Jugoslovanska nogometna reprezentanca je nastope na prvem svetovnem prvenstvu leta 1930 v Urugvaju začela z zmagama proti Braziliji in Boliviji, zato je bil polom proti domačinom v polfinalu z 1 : 6 še bolj boleč.

Jugoslovanska nogometna reprezentanca je nastope na prvem svetovnem prvenstvu leta 1930 v Urugvaju začela z zmagama proti Braziliji in Boliviji, zato je bil polom proti domačinom v polfinalu z 1 : 6 še bolj boleč. Poraz, ki ga je jugoslovenska reprezentanca doživela včeraj v Montevideu, je vzbudil v Beogradu veliko potrtost, je v torek, 21. julija 1930, pisal časnik Jutro. Vesti o tekmi v Montevideu je snoči pričakoval skoro ves Beograd, ne samo sportniki, temveč tudi taki, ki se sicer nikdar ne brigajo za sport. ... Pred uredništvi beograjskih listov in na krajih, kjer so pričakovali afiše, so stale velike množice občinstva in policija je morala z naporom skrbeti za red. Šele ob pol 1. zjutraj, ko je bil objavljen končni rezultat, se je občinstvo polagoma razšlo.

Poraz našega moštva v Montevideu je imel danes komično posledico. Znani Beograjčan boksarski trener Toma Stanisavljević je namreč sklenil s svojimi prijatelji stavo, po kateri bi mo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh