Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čipke za novomašnike

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 24. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:37

Čipke za novomašnike

Novomašniki ljubljanske nadškofije in koprska novomašnika bodo letos dobili v dar albe z všitimi klekljanimi žirovskimi čipkami.
Novomašniki ljubljanske nadškofije in koprska novomašnika bodo letos dobili v dar albe z všitimi klekljanimi žirovskimi čipkami. Ni potrebno dosti znanja matematike, da izračunamo, koliko ur je klekljarica Marica Albreht namenila za to, da bodo letošnji novomašniki »lepo oblečeni« – na vsako albo bo šivilja všila sedemnajst enakih čipk, za vsako čipko pa je klekljarica porabila približno pet ur! Ob sukanju klekljev – zadnje tedne, ko se že mudi, je Marica delala včasih tudi po petnajst ur na dan – je molila za novomašnike, da bi zvesto in z ljubeznijo nosili oblačilo pri svetem opravilu.


Za Jezusa samo najlepše

K svetemu opravilu sodijo lepa oblačila. Marica pravi, da za Jezusa, ki se po duhovnikovih rokah daruje na oltarju, dela samo najlepše. Vrsto let že »sodeluje« s šiviljo Marijo Kepic iz Dvorij pri Cerkljah, za njenim šivalnim strojem že več kot dvajset let nastajajo albe (to so dolga bela oblačila pod mašn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh