Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odločni »da« družini

Objava: 15. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2006 / 07:56

Odločni »da« družini

Papež Benedikt XVI. je v nedeljo, 9. julija, končal svoj dvodnevni apostolski obisk v Španiji, tretji po vrsti na tujem.

Papež Benedikt XVI. je v nedeljo, 9. julija, končal svoj dvodnevni apostolski obisk v Španiji, tretji po vrsti na tujem. Povezal ga je s petim svetovnim srečanjem družin v Valencii in mednarodnim pastoralno-teološkim kongresom; obojim v zavedanju, kako dragocena in nepogrešljiva je družina kot posredovalka vere in življenja prihodnjim rodovom. Prav s tem namenom je prišel papež v Španijo, pot pa so mu v smislu potrditve in utrditve nenadomestljive vloge družine, še prej pa krščanskega zakona tudi v sodobnem svetu, pripravili govorci na kongresu. Ti so bili, kot papež v sobotnem in nedeljskem govoru, jasni in neomajni vpričo vsega, kar se na krščanski zakon in družino zgrinja v Evropi in svetu, prav posebej pa v Španiji.

Bolonjski nadškof kardinal Carlo Caffarra je že prvi dan kongresa v predavanju Družina in laicistična kultura povzdignil glas proti odločitvi poslancev Evropskega parlamenta na začetku letošnjega leta, ko so z večino glasov podprli sprejetje resolucije, ki...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh