Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina prihaja!

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 14. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Družina prihaja!

V lanskem letu je bilo skupno natisnjenih skoraj 2.580.000 izvodov Družine. Najvišjo naklado je imela božična številka, zelo brane in odmevne pa so bile tudi velikonočna številka, 15. številka, v kateri smo se poslovili od papeža Janeza Pavla II., in novomašna številka.

Vsaka številka Družine nosi pečat številnih sodelavcev, ki jo pripravljamo in pospremimo na pot med bralce. Najbolj na očeh smo uredniki in novinarji, ki pa svojega poslanstva ne bi mogli uspešno opravljati brez pomoči tistih, katerih imena ostajajo skrita. To so kolegi na tehniki, ki računalniško oblikujejo strani, uslužbenci, ki zagotavljajo primerne delovne razmere, in delavci v tiskarni, ki vtisnejo časopisu končno podobo. Verigo sodelavcev, v kateri ne sme odpovedati noben člen, končujejo prizadevni poverjeniki, duhovniki, poštni delavci in drugi, ki skrbijo, da pride Družina pravočasno do vas.


Več kot 1,1 milijona kilometrov

Štiridesetletni Andrej Prosen je eden izmed treh pogodbenih voznikov, ki Družino razvažajo po župnijah. To delo opravlja že od leta 1989, ko je s še skoraj toplimi, po tiskarski barvi dišečimi izvodi prvič krenil po Sloveniji. V šestnajstih letih je skupno prevozil več kot 1,1 milijona kilometrov (to je približno trikratna r...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh