Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kumare za ohladitev

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2006 / 09:25

Kumare za ohladitev

Kumarični sok
Še malo, pa nam bodo vsi sosedje ponujali kumare. Je že tako, da kumare rastejo naprej ne glede na to, če smo doma ali ne. Potem ko so zrasle prevelike za vlaganje ali jih je preveč za solato s krompirjem, se že sprašujemo, kam z njimi.

Vam, ki se želite otresti nekaj odvečnih kilogramov, je glavni podatek, da hrane z manj kalorijami preprosto ni. Z vodo bogate kumare vas v poletni svežini odlično pohladijo in pogasijo žejo. A da bi pili sok iz kumar? Neokusno, boste dejali. Če jih imamo veliko, je to najučinkovitejši način porabe, posebej če so zelo zrele in za kuho neuporabne.

Kumare vsebujejo več kot 95 % vode, v kateri so minerali raztopljeni v fiziološko najbolj sprejemljivi obliki. Lupina kumar je bogata z vitaminom E, ki varuje pred sončnimi žarki in prostimi radikali. Kumare so bogate s silicijem, ki krepi kožo, lase in vezivna tkiva. Kumarični sok zdravi in blaži sončne opekline.
Domače kumare so na konceh večkrat grenke, kar obrnemo celo v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh