Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Proti metodi

Brane Senegačnik
Za vas piše:
Brane Senegačnik
Objava: 29. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2006 / 13:05

Proti metodi

Kaj boste storili, če bo vaš triletni otrok slučajno stekel proti prometni cesti? Pa mu ja ne boste preglasno povedali, da tega ne sme!

Kaj boste storili, če bo vaš triletni otrok slučajno stekel proti prometni cesti? Pa mu ja ne boste preglasno povedali, da tega ne sme! Bog se usmili! Kaj šele, da bi mu kaj takega poskusili fizično preprečiti npr. z malce tesnejšim prijemom za roko ali z dvigom v naročje! Kaj vam pride na misel!? Ne, kar lepo se boste potrudili, odprli knjigo in mu začeli prebirati cestno-varnostne predpise! Otrok je vendar človek, človek pa je razumno bitje, zato je treba vselej apelirati na Njegovo razumno naravo. Nikakršno nasilje nad njim ni opravičljivo in če vam kaj ni jasno, vas bodo varuhi javnega mnenja (v bližnji prihodnosti pa tudi pravosodni sistem) za vsako takšno represivno gesto lustrirali, da si boste zapomnili za vse večne čase.

Do absurda stopnjevana zavest o vsenavzočnosti nasilja v družbi in o njegovih subtilnih mehanizmih, skritih v tradicionalne življenjske predstave, že postaja zastrašujoča; in prav mogoče je, da si jo bodo politični in medijski centri moči kmalu pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh