Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šrilanka: poziv duhovnikov k pomoči

Objava: 26. 08. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:54

Šrilanka: poziv duhovnikov k pomoči

Katoliški duhovniki na Šrilanki, posebej še z ogroženega območja okrog Jaffne na severu države, so mednarodno javnost, zlasti pa EZ, pozvali k pomoči

Katoliški duhovniki na Šrilanki, posebej še z ogroženega območja okrog Jaffne na severu države, so mednarodno javnost, zlasti pa EZ, pozvali k pomoči.

Položaj v državi se je znatno poslabšal po na novo vzplamtelih bojih med tamilskimi uporniki in vojaštvom. »Če bo šlo tako naprej, bomo popolnoma osamljeni, nas čaka neopazna smrt,« so duhovniki v imenu ogroženih ljudi zapisali v pozivu. Samo okrog mesta Jaffna je zaradi napadov iz zraka in obstreljevanja s topovi umrlo najmanj devetdeset civilistov, več kot 25.000 jih je pobegnilo v varnejše kraje. Mesto je tako rekoč odrezano od sveta. Begunce z dežele, kolikor so se zatekli v Jaffno, so namestili v cerkve, šole in druga javna poslopja, veliko pa jih je prepuščenih ulici. Ker so pogosto zaprti izhodi iz mesta, beguncev dostikrat ne morejo premestiti v varnejše kraje, prav tako v mesto ne morejo pripeljati nujno potrebnih življenjskih sredstev. Zaloge živil pa tudi goriva vse bolj kopnijo.

»Edini izhod je takojšnj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh